Ads 468x60px

Înainte să ajungi Preşedinte, trebuie să fii Recenzor!

  De 2 luni  sunt într-o comunicare continuă cu oamenii-amintiri, probleme, provocări, dezinformare, speranţe sunt doar o mică parte din oceanul de stări sociale şi personale care mi se întipăresc în minte şi în suflet!
   Am mai fost implicat în activităţi de la uşa la uşă, dar Recensămîntul e ceva special, pentru 30 minute şi mai mult tu devii parte din lumea persoanei şi locuinţa acesteia, te cufunzi în modul şi stilul de viaţă pe care l-a avut şi îl are respondentul, începi a respira cu sărăcia sau luxul acestuia, începi a gîndi prin prisma celor 3 clase şi practica de viaţă pe care le are, te întorci în trecut şi trăieşti cu rutina zilnică ori te simţi ,,revoluţionar" cu cele mai noi draperii. Toate acestea sunt doar o mică parte din impresiile demne de o carte dedicată miniştrilor, celor care nu găsesc timp nici măcar pentru o zi să  evadeze în spaţiul real al cetăţeanului plătitor de TVA, de alte taxe la stat şi îndeosebi de plăţi comunale.
  Ce este un Recensămînt? ... eu îl văd ca un proces de ,,diagnosticare a bolii", dacă diagnoza se va pune corect atunci aleşii poporului vor putea mai uşor şi sigur depăşi procesul de lecuire. Înainte de a conduce o maşină trebuie să vezi în ce stare este, de aceea consider că un Recensămînt trebuie să aibă loc înainte de a se urca ,,şoferul " la volan.
  Interesant cîţi din liderii noştri: miniştri, deputaţi, preşedinţi au luat chestionare în mîină şi au mers din casă în casă, nu e bun soldatul care nu visează să ajungă general, dar vai de generalul care nu a fost soldat.
Oamenii sunt însetaţi de comunicare, comunicare cu cei care apar doar în pragul unor evenimente şi îşi aduc aminte că existe undeva nişte cetăţeni care l-ar putea hrăni şi îndestula pentru 4 ani înainte.
   Şi totuşi noi avem nevoie de Recensămînt, fie şi la10 ani, aşa că Domnule Preşedinte şi Ceilalţi dacă aveţi nevoie de mine veniţi şi mă număraţi, pe mine şi pe întreg neamul meu, cetăţenii vă aşteaptă.

0 comentarii: