Ads 468x60px

Door to Door Soldăneşti-Soroca, Număr-te printre cei care contează!


  Door to Door Soldăneşti sau Campania de Infomare cu Privire la Recensămînt 2014  de la Uşă la Uşă este proiectul care deschis porţi şi uşi în care din ce mai rar bate cineva, a ridicat frunţile celor necăjiţi de griji, iar singurătatea a devenit partenerul ideal la muncă, pe deal.
 
Peste 15 tineri din Raionul Soldăneşti au fost pregătiţi, instruiţi şi ,,înarmaţi" cu materiale informative şi au pornit la dialog direct cu locuitorii din satele pitoreşti ale ţinutului şoldăneştean. Ei au avut ocazia rară, unică la moment pentru raionul lor de a informa despre importanţa unui proces ce se realizează odată la 10 ani precum este Recensămîntul Populaţiei şi Locuinţelor. Tinerii, elevi în liceele din Şoldăneşti, au fost întîmpinaţi de oameni cu  întrebări la care voluntarii răspundeau cu atenţie şi răbdare. unii din ei auziseră cîte ceva despre procesul statistic alţii habar nu aveau ce înseamnă. Scopul final al voluntarilor era de informa şi îndemna cetăţenii de a se implica activ în procesul de recenzare a populaţiei şi locuinţelor, dar şi de a uşura munca recenzurilor în procesul de chestionare a populaţiei. În acelaşi timp tinerii au deprins abilităţi de comunicare în public şi de la egal la egal, dar şi familiarizarea directă cu multitudinea de probleme cu care se confruntă locuitorii din regiune. Cristina Durnea, voluntar chiar din prima zi a afirmat ,,sunt profund impresionată de viaţă de la sat, dar în acelaşi timp e tristă singuratatea bătrînilor şi lacătele care atîrnă rece la uşi şi porţi, e prima mea experienţă de acest gen ", Daniela Odobescu, voluntar,, aş dor să multmesc pentru experienţă, zîmbete, pentru locurile care am avut ocazia sa le vizitez, datorită acestui proiect, eu şi colegii mei am avut ocazia unică de a cunoaşte concomitent toate satele din raionul Şoldăneşti dar şi o parte din raionul Soroca, să vedem cum trăieşte lumea şi să ascultăm necazurile lor", Alexandra Guţu, Specialist Secţia pentru Statistică Şoldăneşti, la sfîrşitul campaniei a spus ,, E proiect binevenit, şi chiar multumim organizatorilor şi finaţatorilor pentru sprijinul acordat în facilitarea procesului de recenzare, mulţi oameni cunosc despre Recensămînt ne vorbesc chiar şi primarii de prin sate că voluntarii au ajuns şi pe la ei".
  Ca autor ala cestui articol nu-mi rămîne decît să sugerez ca la următorul Recensămînt în Campania de informare sa fie implicaţi şi aleşii popurului, ca să fie mai aproape de sufletele celor care hranesc cu pîine o ţară întreagă.

Ma jos vedeţi un reportaj din imagini din cadrul Campaniei de Informare Cu Privire la Recensămînt:











0 comentarii: